Ενδοστοματικές Ακτινογραφίες

2


Οι ενδοστοματικές ακτινογραφίες μας δίνουν μια σαφή απεικόνιση της περιοχής που ακτινοβολήσαμε. Έτσι μας βοηθούν στην οδοντιατρική διάγνωση είτε αυτή αφορά καθαρά την κατάσταση των δοντιών, είτε την ύπαρξη περιακροριζικών αλλοιώσεων, ή και τον έλεγχο του ύψους του οστού σε περιοδοντίτιδες. Αποτελούν ακόμη ένα χρήσιμο εργαλείο κατά την διάρκεια των οδοντιατρικών επεμβάσεων όπως για τον καθορισμό του μήκους των ριζών στις ενδοδοντικές θεραπείες.

χρησιμότητα

Οπισθοφατνιακή – Περιακρορριζική

 απεικονίζει μικρή περιοχή της γνάθου και λίγα δόντια

4

Οπισθομυλική

απεικονίζει περιορισμένο αριθμό δοντιών με σκοπό τον ακριβή έλεγχό τους όσον αφορά τις μύλες τους (κυρίως για όμορες τερηδόνες σε παιδιά ).

2

Δήξεως 

απεικονίζει μεγάλη περιοχή της γνάθου (λήψη υπό άλλη τεχνική) για τον εντοπισμό και ενδεικτικό έλεγχο θέσης εγκλείστων δοντιών -κυρίως προσθίων περιοχών-  λίθων, οστικών βλαβών.

Εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας

Ακτινογραφικές εξετάσεις με τις πιο σύγχρονες απεικονιστικές τεχνικές

ΣΧΕΤΙΚΑ

Στο ιατρείο «Οδοντιατρική Ακτινοδιάγνωση» πραγματοποιούνται ακτινολογικές τεχνικές με τον υψηλότερα εξελιγμένο ψηφιακό εξοπλισμό.

ΕΦΗ Ι. ΚΑΖΑΝΑ DDS MSc

Πτυχιούχος Οδοντιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών 3ετές μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Διαγνωστική  Ακτινολογία Στόματος Παν/μίου Αθηνών